Gaat jouw hart sneller kloppen van het (door-) ontwikkelen van beleid en kwaliteit in de langdurige zorg, én kan jij de vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

OmniaZorg biedt persoonsgerichte en cultuur sensitieve wijkverpleging (24 uurs zorg), huishoudelijke hulp en ambulante begeleiding bij cliënten thuis. We zijn actief als thuiszorgorganisatie in de regio’s Den Haag, Delft en Zoetermeer. Voor ons hoofdkantoor in Zoetermeer zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren

BELEIDSMEDEWERKER ZORG EN WELZIJN (24 uur per week)

Als Beleidsmedewerker Zorg en Welzijn bij OmniaZorg werk je dagelijks aan het verbeteren van het zorgbeleid. Met jouw kennis van de WLZ, ZVW en WMO speel je in op relevante ontwikkelingen en beleids- en wetswijzigingen binnen de sector voor begeleiding, wonen en wijkverpleging. Je vertaalt de wensen en behoeften van de doelgroep en medewerkers naar ‘business cases’ voor nieuwe zorginitiatieven.

Een dag als beleidsmedewerker is heel veelzijdig, zo werk je aan nieuwe beleidsplannen en/of herschrijf je bestaande plannen n.a.v. actuele ontwikkelingen en wetswijzigingen binnen de zorgsector. Je onderhoud contacten met zorgverzekeraars en gemeenten waarmee OmniaZorg zorgcontracten heeft afgesloten. Om te kunnen blijven voldoen aan de kwaliteitseisen die de zorgverzekeraars en gemeenten aan de organisatie stellen, voer je kwaliteitscontroles uit en doe je, na een analyse, verbetervoorstellen aan het bestuur.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een eigen visie op het verlenen van (langdurige) thuiszorg en begeleiding en in het bijzonder op het gebied van cultuur sensitieve zorg. Met jouw kennis en ervaring weet jij hoe je tactisch zorgbeleid kunt toepassen en door ontwikkelen. Jij krijgt dit voor elkaar doordat jij zowel op strategisch, adviserend als op uitvoerend niveau kunt werken en communiceren. Jij bent iemand die graag zelfstandig werkt, maar ook de samenwerking opzoekt. Je bent doelgericht, analytisch en weet hoe je moet overtuigen en motiveren. Je deinst niet terug voor complexe vragen en bent een stevige gesprekspartner voor bestuur, staf en externe partijen. Wij verwachten van jou dat je een positieve, waardevolle bijdrage levert aan onze organisatie.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde, relevante HBO of universitaire opleiding;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met het maken van (nieuw) zorgbeleid, bij voorkeur op het gebeid van thuiszorg en wijkverpleging;
  • Ruime kennis van en minimaal 3 jaar ervaring met de toepassing van WMO, WLZ en ZVW;
  • Ervaring en affiniteit met beleid- en besluitvorming, bij voorkeur binnen onze doelgroep;
  • Affiniteit met de cliënten met een migratie achtergrond.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een warm welkom binnen een dynamische stafteam (8 medewerkers) op ons hoofdkantoor in Zoetermeer. Je bent de enige beleidsmedewerker op het gebied van zorg binnen het stafteam en werkt nauw samen met onze bestuurder. De functie wordt ingedeeld in FWG 55 van de CAO VVT. Afhankelijk van je ervaring verdien je maandelijks tussen €2802,03 en €4021,18 op fulltime basis (36 uur per week). De aanstelling is voor 24 uur voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt standaard onderdeel uit van procedure.

Meer informatie

Ben jij die ervaren collega met een eigen visie waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan je CV & motivatie naar sollicitatie@omniazorg.nl, ter attentie van Merel van Vliet (06-13511855), HR Adviseur. Je kunt bij Merel ook terecht met vragen over sollicitatieprocedure.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie, kun je contact opnemen met dhr. M. el Baroudi, Bestuurder OmniaZorg (085-4019210).