OmniaZorg levert zorg voor clienten die veelal een indicatie hebben. Hieronder leest u de verschillende wijzes van zorgvergoeding die mogelijk zijn bij OmniaZorg.

Zorg In Natura (ZIN)

Bij Zorg in Natura regelt OmniaZorg de zorg en de administratie eromheen. U kunt dan met ons afspraken maken over de manier waarop u zorg krijgt. Een combinatie van PGB en Zorg in Natura is meestal ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld als u een PGB heeft en verschillende soorten zorg nodig heeft.

PGB omzetten naar zorg in natura of andersom

U kunt een PGB in sommige gevallen omzetten naar Zorg in Natura. In sommige gevallen kunt u Zorg in Natura ook omzetten naar een PGB. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij uw zorgverzekeraar, gemeente of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
OmniaZorg kan u ondersteunen bij de aanvraag van uw zorgindicatie en eventuele omzetting naar PGB of Zorg in Natura. Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Met uw persoonsgebonden budget (PGB) kunt u zorg bij ons inkopen. Wij maken samen met u afspraken over welke zorg u bij ons kunt inkopen. Vervolgens sluiten we een zorgovereenkomst met u af en maken we afspraken met u over hoe u de zorg wilt ontvangen. Een combinatie van PGB en Zorg in Natura is meestal ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld als u een PGB heeft en verschillende soorten zorg nodig heeft. Wij helpen u graag verder, dus welke zorgvraag u ook heeft, neem gerust contact met ons op. Of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.